Mrs J is ‘n bobaaskok en sy maak graag dié trifle vir die Jacobs-gesin op Kersdag.
WENK: Die sponskoek kan met ’n gekoopte konfytrol of boudoir beskuitjies (ladyfingers) vervang word.
Sponskoek
Voorverhit die oond tot 190 C. Smeer 2 ronde 18–20 cm-laagkoekpanne (net die bodems, nie die kante nie) en voer met bakpapier uit.
Plaas die botter, suiker, meel en eiers in ’n mengbak en klits teen stadige spoed om te meng. Klits dan vir 3 minute teen vinnige spoed.
Roer die bakpoeier by.
Gooi die beslag in die bereide koekpanne. Bak 15–20 minute of tot die koek terugspring as jy liggies daarop druk. Laat 5 minute in die panne staan en keer dan uit op ’n draadrak.
Trifle
Meng die vlapoeier, suiker en geursel met ’n bietjie van die melk in ’n klein kastrol. Roer die res van die melk by. Roer die mengsel oor matige hitte tot dit begin kook en verdik. Bedek die bokant van die vla met kleefplastiek en verkoel.
Maak die jellie aan soos die aanwysings op die pakkies en giet in ’n vlak houer. Verkoel totdat die jellie amper gestol is.
Rangskik die koekblokkies in ’n 3 liter-glasbak en bedruip met die lemoensap. Giet dan die jellie wat net amper gestol is oor die koek en verkoel vir 15 minute. Rangskik die vrugte bo-op – hou ’n bietjie van die kiwiskyfies eenkant vir versiering. Meng ⅓ van die room met die vla en giet dit oor die vrugte.
Klop die res van die room styf en skep in hopies op die vla. Plaas ’n paar skyfies kiwi tussen die hopies. Sprinkel die amandelvlokkies oor. Verkoel vir 3 uur lank of oornag.
Lewer 8–10 porsies
Sponskoek (trifle-basis)
50 g botter, gesmelt
185 ml suiker
250 ml koekmeel
3 eiers
10 ml bakpoeier
Trifle
30 g vlapoeier
55 g strooisuiker
2,5 ml vanieljegeursel
375 ml melk
2 x 40 g-pakkies framboosjellie
250 g van die sponskoek, in 3 cm-blokkies gesny
60 ml vars uitgedrukte lemoensap
200 g aarbeie, gehalveer
1 mango, geskil en in skywe gesny
3 kiwivrugte, geskil en in skywe gesny
1 x 400 g-blik ingelegde appelkose, gedreineer
300 ml room
30 ml amandelvlokkies, gerooster